Bab-bab-bab, bab-barbecue!

Hello! It is definitely time for having the first barbecue! And I give you the recipes for two delicious side dishes (uuh, that rhymes ūüėČ ). Today we make baked potatoes and herb butter

Torte und grillen 011

 

 

Here is what you need:Torte und grillen 006

For the potatoes…
Potatoes
Olive oil
Pepper and salt
Herbs (fresh or frozen: parsley, rosemary, thyme and basil)
Parmesan cheese
Garlic

Firstly, you wash the potatoes and boil them in salt water. Then you cut them in two halves and put these halves onto a baking tray with baking parchment. Now take a cup or a little bowl and mix in it some olive oil and the herbs with some fresh garlic (cut into very fine pieces, or pressed through a garlic press). I bought an Italian herbs mix with garlic in it, so I did not use fresh garlic. Now you season the potatoes with pepper and salt and smear the oil-herb-mix onto the halves. Grate the parmesan cheese and strew it onto the potatoes. Now put them in the oven until the cheese melts. Voilà! Serve with sour creme or herbal quark.

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Kartoffeln
Olivenöl
Pfeffer und Salz
Kräuter (Frisch oder gefroren: Petersilile, Thymian, Rosmarin und Basilikum)
Parmesankäse
Knoblauch

Als erstes w√§schst du die Kartoffeln und kochst sie in Salzwasser. Dann schneidest du sie in zwei H√§lften und legst diese dann auf ein Backblech mit Backpapier. Jetzt nehme eine Tasse oder kleine Sch√ľssel und mixe darin das √Ėl mit den Kr√§utern und dem Knoblauch (in sehr kleine St√ľcke geschnitten oder durch eine Knoblauchpresse gepresst). Ich habe einen Italienische-Kr√§uter-Mix verwendet, in dem schon Knoblauch enthalten war, sodass ich keinen frischen Knoblauch verwendet habe. Nun w√ľrze die Kartoffelh√§lften und beschmiere sie mit dem √Ėl-Kr√§uter-Mix. Reibe den Parmesan und bestreue die Kartoffeln damit. Nun ab in den Ofen bis der K√§se schmilzt. Voil√†! Serviere dazu Sour Creme oder Kr√§uterquark.

Torte und grillen 007 Torte und grillen 009

 

 

For the herb butter…Torte und grillen 003
Butter
Basil
Pepper and salt
Garlic

The butter must be soft so that you can stir it. Wash the fresh basil and cut it into pieces. Add it to the butter. Season with pepper and salt. Cut the garlic into very fine pieces or press it through a garlic press. Now stir the butter thoroughly!

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Butter
Basilikum
Pfeffer und Salz
Knoblauch

Die Butter sollte sch√∂n weich sein, damit sie sich gut verr√ľhren l√§sst. Wasche das frische Basilikum und zerkleinere es etwas. W√ľrze mit Salz und Pfeffer und zerhacke oder presse den frischen Knoblauch. R√ľhre die Butter gut durch!

Torte und grillen 004 Torte und grillen 010

 

 

The word barbecue originates from the American-Spanish word barbacoa and can be traced¬†back to the 1650s. Indians on the island Hispaniola used it and it meant “framework for drying¬†meat, fish etc.”. Later the word was applied for cooking meat rather than drying it and it became a social event. If you like to read more about the history of barbecue look here and here!

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