International Thursday – Italy

Our 3rd international recipe is from Italy, the country of pizza and pasta. But on this International Thursday we will cook Risotto! Here you find the recipe for a classical Italian risotto! I like to add some vegetables!

Risotto 006

“The trouble with eating Italian is that 5 or 6 days later, you’re hungry again.”
― George Miller

 

Here is what you need:Risotto 002

Risotto rice
1-2 carrots
1 pepper
1 onion
White wine
Vegetable consommé
Olive oil
Parmesan cheese
Basil, rosemary, thyme

Peel the carrots and the onion, core the pepper. Now cut the vegetables into little pieces and fry them in a pot with olive oil. For two persons you need about 125 g of risotto rice, but normally this is also on the label. Wash the rice in a very fine sieve and add it to the vegetables. Fry it until the grains become transparent except for the core of the grains. Now take 1/8 l of hot water and solve ½ teaspoon of vegetable consommé in it. Add the consommé to the pot and stir. Then add 1/8 l of white wine to the pot, too. Now you let the risotto cook until the liquid in the pot has boiled away and the rice is cooked. Stir now and then so that it does not burn. Season with salt and pepper. You can add Italian herbs like basil, thyme and rosemary. Take fresh herbs if you have, otherwise you can also use dried or frozen herbs. I used fresh basil and dried thyme and rosemary! When the rise is cooked, you can stir in some grated parmesan cheese.
We like to eat the risotto with tomato sauce. I always use tomato purée and season it with salt, pepper, vegetable consommé and sugar.
Serve some grated parmesan cheese with the risotto!

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Risottoreis
1-2 Möhren
1 Paprika
1 Zwiebel
Weißwein
Gemüsebrühe
Olivenöl
Parmesan
Basilikum, Rosmarin, Thymian

Schäle die Möhren und häute die Zwiebel. Wasche die Paprika und schneide das Gemüse in kleine Stücke. Anschließend brate es in einem Topf mit Olivenöl an. Für zwei Personen benötigt man ungefähr 125 g Risottoreis. Dies steht meist jedoch auch auf der Packung. Spüle den Reis in einem sehr feinen Sieb mit Wasser ab und gebe ihn zum Gemüse in den Topf. Brate den Reis nun bis die Körnchen glasig werden und nur der Kern noch weiß ist. Fülle nun 1/8 l heißes Wasser in einen Messbecher und löse ½ TL Gemüsebrühe darin auf. Gebe die Brühe in den Topf. Anschließend gieße 1/8 l Weißwein hinzu. Rühre gut durch. Das Risotto muss nun köcheln bis die Flüssigkeit verkocht ist und der Reis gar ist. Rühre hin und wieder um damit es nicht anbrennt. Würze mit Salz und Pfeffer. Du kannst italienische Kräuter wie Basilikum, Thymian oder Rosmarin hinzugeben. Nimm frische Kräuter wenn möglich, Tiefkühl- oder getrocknete Kräuter gehen aber auch. Ich habe frisches Basilikum verwendet, und getrockneten Rosmarin und Thymian. Wenn der Reis gar ist, kannst du noch etwas geriebenen Parmesankäse unterrühren.
Wir essen zum Risotto gerne Tomatensoße. Dafür verwende ich passierte Tomaten und würze mit Salz, Pfeffer, Gemüsebrühe und Zucker.
Serviere dazu geriebenen Parmesan!

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A little language guide:

  • Ciao! – Hello!
  • Salute! – Cheers!
  • Come stai? – How are you?
  • Bene. – Fine.
  • Sto male. – Bad.
  • Buon appetito! – Enjoy your meal!

 

And some Italian music! Was always my favourite part of the Italian language course at Bielefeld University. These are two songs Sonja sang with us!

  • Domenico Modugno: Volare
  • Leandro Barsotti: Mi piace
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