Sugar Shock Sunday

For your Sunday afternoon coffee and cake I have these wonderful muffins for you! Cheesecakes with Oreo biscuits and berry sauce! Mhhm… 🙂 Our motto today is Sugar Shock Sunday!

Handy 192

Here is what you need:Handy 183

For the cheesecakes…
1 egg
250 g of quark
Ca 160 ml of milk
½ tablespoon of citrus fruit
30 g butter
1 package of Vanilla pudding (powder)
50 g of sugar
1 package of vanilla sugar
Oreo biscuits

Mix the warm butter, sugar and vanilla sugar in a mixing bowl. Add the egg and stir. Now add the rest of the ingredients (except the Oreos) and stir again. Now put paper cups into the muffin cups and put one Oreo biscuit in every cup. Now fill the dough into the cups and put them in the oven (ca 180°C, 20-30 minutes).

This is only half a recipe of the original one. Accidentally I made the original recipe and did not have enough Oreo biscuits, so I improvised and combined the cheesecake dough with a tin of mandarins. Tastes great, too!

Handy 182

For the berry sauce…
Half a package of frozen berries (berry mix, raspberries, strawberries, whatever you like, or fresh ones if you want!)
Citrus fruit
Ca 2 tablespoons of sugar

Put the berries into a bowl, add the sugar and some lemon juice. Let them defrost at least slightly. Now purée the fruits. Sieve the fruit purée through a very fine sieve. Now you have a great berry sauce. Put a little blob onto each cheesecake!

 

 

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Für die Käseküchlein…
1 Ei
250 g Quark
Ca 160 ml Milch
½ EL Zitronensaft
30 g Butter
1 Packet Vanillepudding
50 g of sugar
1 Paket Vanillezucker
Oreokekse

Mixe die warme Butter mit dem Zucker und Vanillezucker in einer Rührschüssel. Gebe das Ei dazu. Jetzt gebe die restlichen Zutaten hinzu (außer die Kekse) und rühre die Masse gut durch. Nun lege Papierförmchen auf das Muffinblech. In jedes Förmchen lege einen Keks und fülle es mit der Käsemasse auf. Nun kommt das Blech in den Ofen (ca. 180°C, 20-30 Minuten).

Ich habe das Originalrezept hier einfach mal halbiert. Habe dann allerdings aus Versehen beim Ausprobieren doch das ganze Rezept gemacht und hatte nicht genug Oreokekse. Habe spontan einfach die Käsemasse mit Mandarinen aus der Dose kombiniert. Auch sehr lecker!

 

Für die Beerensoße…
½ Paket Tiefkühl-Beeren (Beeren-Mix, Himbeeren, Erdbeeren, was du magst, oder frische Früchte!)
Zitronensaft
Ca. 2 EL Zucker

Gebe die Früchte in eine Schüssel, gebe den Zucker und den Zitronensaft hinzu und lass sie zumindest leicht antauen. Püriere sie nun. Siebe das Fruchtpüree durch ein sehr feines Sieb. Schon ist die Beerensoße fertig. Mache einen kleinen Kleks auf jeden Muffin!

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